Autoschade? Bel: 0348- 690304

Schadeformulier.

Bewaar deze altijd in uw auto

Een telefoontje is genoeg

Zorg ervoor dat u altijd een Europees Schadeformulier in uw auto heeft liggen. Alle Europese Schade Formulieren zijn qua inhoud hetzelfde. Dat is handig om te weten voor het geval u in een ander Europees land een aanrijding krijgt. De tegenpartij zal ongetwijfeld een schadeformulier in een andere taal hebben. Aangezien u samen een formulier dient in te vullen kunt u uw eigen (Nederlandse) formulier zondermeer naast dat formulier van de tegenpartij leggen. U heeft dan geen kennis van de vreemde taal of een woordenboek nodig om het formulier in te vullen.

Enkele tips

  • Vul van tevoren thuis uw eigen gegevens in, zoals naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, verzekeringsmaatschappij en polisnummer (mocht u onverhoopt een aanrijding krijgen, dan hoeft u niet meer tussen uw papieren te zoeken naar de juiste gegevens).
  • Vul op de plaats van het ongeval de voorzijde van het Schadeformulier in en leg samen met de tegenpartij de feiten zo volledig mogelijk vast. Gebruik ook de middenstrook om de situaties aan te geven. Maak een schets van de situatie in het daarvoor bestemde gedeelte (Doe dit altijd. Uw schets wordt echt niet beoordeeld op uw teken kwaliteiten!).
  • Zodra u thuis bent, kunt u in alle rust de achterzijde van het formulier invullen en nog details toevoegen m.b.t. de omstandigheden en de aansprakelijkheid.
  • Vergeet tot slot niet om beiden het Schadeformulier te ondertekenen (ook de achterzijde!).

Uiteraard helpen wij u graag met het invullen van dit formulier.

Het Europees Schadeformulier

Of u een schade heeft in Nederland of elders in Europa, gebruik altijd het Europees Schadeformulier. De indeling van dit formulier is in iedere taal op dezelfde manier weergegeven. U heeft dus geen woordenboek nodig om het formulier in het buitenland in te vullen. Leg de formulieren naast elkaar en vul ze in. Onderteken het formulier altijd als u het met elkaar eens bent over de toedracht van de schade! Zorg ervoor dat u altijd een Europees Schadeformulier in uw auto heeft liggen.
europees-schadeformulier-auto
Schadeformulier

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...